29/11/2019 11:30:04 - 29/11/2019 11:30:04 - 28533 Okunma

ŞİŞECAM Şirketler Grubu’ndan DÜZCAM’a Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen teknik gezi ile Trakya Bölgesinin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan ŞİŞECAM Şirketler Grubunun Lüleburgaz’da yer alan DÜZCAM Fabrikasına 28.11.2019 tarihinde günlük çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Anabilim Dalı ile Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Elektrik Programında öğrenim gören 23 öğrencinin katıldığı gezide,  öğrencilere Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Sibel EVREN  eşlik etti.

Gezide, Fabrikanın Üretim Müdürlüğü İşletme Şefliği mühendislerinden Metalurji ve Malzeme Mühendisi Tahir GÜLEGEN ve Kimya Mühendisi Ekin BAŞTÜRK tarafından üretimin başından sevkiyat anına kadar tüm işleyiş anlatıldı. Öğrencilerimiz camın hammaddesi olan kuma ilave edilen malzeme ve kimyasallar ile oluşan karışımın 1400 derece sıcaklıkta eriyik hale gelmesi, akabinde gerçekleşen şekillendirme ve soğutma proseslerini yerinde görme fırsatı buldu.

Şişecam Mekatronik Kariyer

sisecam